Páginas

Entradas populares

domingo, 29 de mayo de 2011

Nota III - Línies Montgat - Tiana

Quan el tramvia Montgat-Tiana va deixar de prestar servei, el 30 de setembre de 1955, es va establir un servei d'autobusos servit per la mateixa companyia que explotava el tramvia, TELCSA (Tranvías Eléctricos del Litoral Catalán, S.A.), filial de l'Empresa Casas. El servei d'autobusos va tenir al llarg dels anys pocs usuaris, ja que havia de limitar-se al traçat de l'antiga línia tramviària. Això implicava que els usuaris, en arribar a Montgat, havien de fer transbord als trens de RENFE o als autobusos de l'Empresa Casas per anar cap a Badalona, Barcelona o cap el Maresme, havent de pagar un nou bitllet. La línia, numerada amb el temps com a B41, encara va sortir més perjudicada quan es va implantar el servei directe Tiana - Barcelona, servit per Autocars Kalet.

TELCSA (Empresa Casas). Autobús Pegaso 6021 nº 85. Tiana, febrer de 1984. Foto: Pere París. 

TELCSA (Empresa Casas). Autobús Pegaso 6021 nº 82. Tiana, febrer de 1985. Foto: Pere París. 

Durant molts anys el servei de la línia va ser cobert per dos Pegaso 6021, els números 82 i 85 de l'Empresa Casas. Eren autobusos típics dels anys seixanta i setanta, i moltes companyies en disposaven. Normalment el servei es feia amb un sol vehicle, mentre l'altre romania a l'antiga cotxera del tramvia, adaptada ara als autobusos, a Tiana. Quan calia fer alguna reparació, els vehicles es desplaçaven fins a les cotxeres de l'Empresa Casas, a Mataró. Aquests autobusos van ser retirats el 1985. Un altre vehicle que va fer servei a la línia va ser el nº 155, un Pegaso 5061-B.
TELCSA (Empresa Casas) Autobús Pegaso 5061-B nº 155. Montgat, 2 de setembre de 1989. Foto: Pere París

La línia B41 va deixar de circular el gener de 1993. A partir del dia 11 del mateix mes la línia B29 de TUBSAL, que fins aleshores havia cobert el trajecte Badalona – Ocata, va variar el seu itinerari. En arribar al límit entre Badalona i Montgat, passava a cobrir l'antic traçat de la línia B41. D'aquesta manera es va establir una relació directa entre Badalona (Montigalà) i Tiana. La freqüència de pas dels autobusos era de 30 minuts. La línia entre Badalona i Ocata va passar a estar servida per l'Empresa Casas, amb la nova línia Badalona (Metro Pep Ventura L4) - Ocata – Teià.

El 2 de novembre de 1999 la línia B29 va modificar el seu recorregut. En lloc de pujar per la carretera de Tiana, continuava per la N II fins a Montgat, i a través dels barris de Turó del Mar i Ciurana enllaçava amb Tiana. Aquest canvi de recorregut trencava l'enllaç directe entre l'estació RENFE de Montgat i Tiana. Per aquesta raó es va posar en servei la línia TM entre Montgat i Tiana per l'antic recorregut de la B41, amb una freqüència de pas de 30 minuts.
TUSGSAL. Autobús Scania nº 307 a la terminal de Montgat de la línia TM. 21 de març de 2005. Foto: Pere París. 


TUSGSAL. Autobús Scania nº 307 a la línia TM. Montgat, 7 juliol 2004. Foto: Pere París. 
TELCSA. Placa de parada al carrer St Antoni Mª Claret. Montgat, 7 juliol 2004. Foto: Pere París. 

miércoles, 18 de mayo de 2011

Nota II - Els Pegaso 6021 de TUSA

La sèrie 20 - 28 de TUSA estava formada per nou autobusos Pegaso 6021. Els set primers vehicles (20-26) van ser posats en servei el 20 de febrer de 1968. Van inaugurar la nova línia entre Artigues i Canyadó, que posteriorment rebria el número 5. Foren els primers autobusos de TUSA que circularen en règim d'agent únic. L'entrada es feia, per tant, per la porta davantera, i la sortida per la posterior. La porta central estava inutilitzada i mai no es va usar.
Van tenir una llarga vida operativa, els dos darrers vehicles en ser retirats de servei van ser el 21 i el 23, l'any 1984.

El cotxe 20 a la Via Augusta, cobrint la línia 4. Juliol de 1980. Foto: Pere París.

El cotxe 28, aparcat al carrer Sant Lluc,a la vora de les cotxeres del carrer Guifré. Novembre de 1981. Foto: Pere París.

El cotxe 25 aparcat al carrer Guifré, a la vora de les cotxeres. 12 de juny de 1983. Foto: Pere París. 

Els cotxes 22 i 25 aparcats al carrer Guifré. 12 de juny de 1983. Foto: Pere París. 

Els cotxes 21 i 23 aparcats a la vora de les cotxeres del carrer Guifré.  12 de juny de 1983. Foto: Pere París. 

El cotxe 20 al carrer Francesc Layret, cobrint la línia 8. Juliol de 1983. Foto: Pere París. 

El cotxe 27 a la terminal de la línia 8, al carrer Fluvià.  Juliol de 1983. Foto: Pere París. 
































































lunes, 16 de mayo de 2011

Nota I - La primera línia de TUSA

A mesura que augmentava la població de Badalona es posava de mani­fest la inexistència de línies de transport públic per comunicar els barris més ex­trems. En una reunió de la Comissió Municipal Permanent celebrada el 4 de gener de 1956 es feia saber al sr. Delegat Sindical Comarcal que l´Ajuntament tenia en estudi l´establiment d'una línia de circumval·lació servida per autobu­sos.

     A la Revista de Badalona del 7 d´abril del mateix any es recollia el rumor de la propera posada en servei d´una línia de circumval·lació entre l´Estació de Renfe i el Fondo de Santa Coloma. Fins i tot s´apuntava un possible itinerari: Estació - A. Romeu - Riera Jornet - Riera Sant Joan - Fondo - Santa Co­loma. La tornada, des de Santa Coloma, es faria per Reloj - Onésimo Redondo - Crist Rei - Tortosa - Indústria - Sant Isi­dre - Estació.

     Durant el mes de maig de 1956 l´Ajuntament, en una sessió plenària, va declarar la conveniència de realitzar, en règim de concessió administrativa, el servei de transport urbà de viatgers, i va passar l´expedient a l'oficina tècnica munici­pal per a la redacció del projecte corresponent. El ple munici­pal del 13 d'agost va aprovar el pressupost i el plec de con­di­cions facultatives confeccionades per l´enginyer municipal per a l´establiment d'un servei de transport urbà per mitjà d'au­tobusos.

     Sembla ser que l´enginyer Cap d'Obres Públiques va fer algunes objeccions al plec de condicions aprovat per l´Ajunta­ment, tal com es reconeixia en una reunió de la Comissió Muni­cipal Permanent feta el mes de març de 1957. El ple municipal celebrat el 3 d'abril de 1957 va aprovar un nou plec de con­dicions facultatives, amb les modificacions introduïdes per ordre del Cap d'Obres Públiques de Barcelona. Finalment, el mes d'abril de 1957 es va fer pública la convocatòria de con­curs públic per a la concessió del servei urbà d'autobusos. El ple municipal fet el 3 de juliol de 1957 va donar aquesta con­cessió a l´empresa "Transportes Urbanos S.A." (TUSA).

     El diumenge dia 29 de desembre de 1957 es va fer la prova del trajecte de la primera línia. Van assistir-hi els regidors Estapé, Tejedor, Barriga i Domingo, així com la gerència de l´empresa "Transportes Urbanos S.A.". Les terminals es van situar a la plaça Roca i Pi, davant de l´Estació de Renfe, una; i l´altra al Passeig de Crist Rei, cantonada amb el Ca­rrer Calderón de la Barca. L'itinerari, modificat res­pecte als rumors que corrien uns mesos abans, era el se­güent:

     Anada: Estació - Sant Isidre - Dos de Maig - A. Romeu - Sant Ignasi de Loiola - Santa Bàrbara - Anselm Clavé - Bardo­mer Solà - Saragossa - Roger de Flor - Indústria - Tortosa - Alfons XIII - Crist Rei.

     Tornada: Crist Rei - Alfons XIII - Tortosa - Indústria - Roger de Flor - Saragossa - Baldomer Solà - Riera Sant Joan - Sant Ignasi de Loiola - Sant Isidre - Estació.

     El preu del bitllet estava previst que fos de 1.50 pesse­tes; també es preveia l´existència de bitllets reduïts per a 4 i 10 viatges, a 1.25 i 1 pessetes el viatge, respectivament.

     El ple municipal del dia 2 de gener de 1958 va aprovar el recorregut, els horaris i les tarifes d'aquesta primera línia de l´empresa TUSA.

     Tot i que es pensava iniciar el servei en pocs dies, la posada en servei de la línia no es va produir fins el 15 de maig de 1958.

     Al viatge inaugural van assistir els tinents d´alcalde senyors Serrano, Antoja, Estapé, Barriga i Tejedor; el regidor sr. Barroso; l'arxiprest de Badalona, Joan Miquel; el mossèn de Nostra Senyora de la Salut, Miguel Espinosa; el president del consell d'administració de TUSA, Francisco Suñer; l'advo­cat de TUSA, sr. Badenes; l´enginyer municipal, Francesc Tei­xidó; i altres directius de TUSA. També hi eren els represen­tants de la premsa local i els corresponsals dels diaris bar­celonins.

     Davant de l'església provisional de la Salut l'arxiprest va beneir els vehicles. El cotxe inaugural va fer el recorre­gut en 18 minuts, de les 5.55 a les 6.13 de la tarda. El xofer era el sr. Francesc Rosich Carrera, i la cobradora la senyore­ta Ramona Salvany.

     El servei dels autobusos s´iniciava a les 6 del matí i finalitzava a les 10 de la nit els dies feiners, amb una fre­qüència de pas dels vehicles de 20 minuts. Els dissabtes i vigílies el servei es prolongava fins les 10.30 de la nit; els diumenges i festius s´iniciava a les 8 del matí, acabant també a les 10.30 de la nit. El preu del bitllet quedà esta­blert, finalment, en una pesse­ta.

     El mes de juliol de 1958, dos mesos després de la posada en servei, es va produir una modificació en l´itinerari. Els cotxes van deixar de circular per Baldomer Solà; en el nou trajecte, des del carrer Roger de Flor, per Guifré, s´arribava a l´avinguda Ignasi de Loiola. Durant els primers mesos el servei funcionava bastant bé, tot i que les parades no eren senyalitzades.

(Text escrit a partir d'informacions de la Revista de Badalona)