Páginas

Entradas populares

miércoles, 6 de julio de 2016

Nota XXXIX - El cotxe 30 de TUSA.

El cotxe 30 de TUSA era un autobús Sava-Austin  BMC, matriculat el 1965. Va ser posat en servei per l'empresa URBAS, on portà el número de calca 193. Posteriorment va ser venut a TUSA. 
 Disposava de dues portes de quatre fulles, plegables dos a dos. L'eix davanter quedava per davant de la porta davantera.

El 1969 va inaugurar el servei de la línia entre l'ambulatori i el barri de Lloreda, el que seria després la línia 8.

Durant els anys 70 va cobrir sobretot la línia 6, entre l'estació de RENFE de Sant Adrià i Llefià. Possiblement va ser retirat de servei a finals dels anys 70.

He trobat molt poca informació d'aquest vehicle, i dues fotografies de poca qualitat, que es reprodueixen en aquest article. En la primera, l'autobús es troba estacionat a Pomar, a la zona on les autoescoles feien les pràctiques de conducció. A la segona, el cotxe 30, vist per la zona posterior, circula per Sant Adrià de Besòs.

El cotxe 30 a Pomar l'any 1975. Foto Col·lecció París


El cotxe 30, vist per la part posterior, a Sant Adfrià de Besòs. Foto Col·lecció París

1 comentario:

  1. Hola, según el listado de Miquel Segura, corresponderia al 191 de URBAS, pero esta mal puesto, ya que en realidad coincide con el 193 de URBAS que es tambien un Sava, por si sirve de algo la matricula seria B-426403.
    Tambien como dato el 191 de URBAS paso a TMB cuando esta la absorvio

    ResponderEliminar